Wij werken vanuit christelijke normen en waarden.

Dit willen we vormgeven door de muziek die geluisterd wordt, de aandacht die besteed wordt aan de christelijke feestdagen, het bidden voor de maaltijd en een dagopening. Ondanks dat wij volgens christelijke normen en waarden werken, staan wij open voor cliënten met een andere levensovertuiging.

Veilig
Veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om onze cliënten een veilige en vertrouwde omgeving te bieden waar zij met plezier kunnen deelnemen aan de dagelijkse activiteiten en waar zij volledig zichzelf kunnen zijn.

Aandacht
Wij bieden begeleiding aan een beperkt aantal cliënten. De kleinschaligheid van de Zorgnijverij is een pré. Wij hebben korte lijntjes met job-coaches, praktijkonderwijs, zorgverleners, ouders en begeleiders. We kennen de jongens en meisjes en volwassenen die bij ons komen persoonlijk omdat we zelf degenen zijn die met hen werken. Op de Zorgnijverij heb je rechtstreeks contact met de begeleider en de organisator en geen ellenlange doorverbindingsproblemen. Er wordt bij ons gewerkt in een huiselijke sfeer. Samen gaan we aan de slag en het maakt niet uit als je extra hulp nodig hebt. In de Zorgnijverij mag je je ontwikkelen met je eigen gaven en talenten.

Ontwikkeling
Wij bieden onze cliënten leerzame activiteiten aan waardoor zij zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Wij benaderen iedere cliënt als een uniek en waardevol persoon. Onze cliënten hebben enerzijds liefde en aandacht nodig om ‘te groeien en te bloeien’ en anderzijds hebben zij richtlijnen nodig in de omgang met anderen. Iedereen heeft zijn eigen bagage en tegelijkertijd beschikt elke cliënt over unieke kwaliteiten. Deze kwaliteiten gaan zij benutten. De (jong)volwassen cliënten zullen zonder stress plezier beleven aan het arbeidsproces, zodat zij groeien in  zelfvertrouwen, wat uiteindelijk nog eens extra benadrukt wordt als zij met trots hun eindresultaat kunnen afleveren. Wij bewegen zoveel mogelijk mee, geven complimenten als het goed gaat en proberen het gedrag om te buigen als het even niet goed gaat. We gaan uit van een positieve benadering omdat dit het welbevinden van iedereen ten goede komt.