Wij werken vanuit christelijke normen en waarden.

Wij staan bij de Zorgnijverij open voor cliënten met andere levensovertuigingen, maar werken vanuit christelijke normen en waarden. Dat geven we onder meer vorm in de muziek die we luisteren, de aandacht voor christelijke feestdagen en gebed voor de maaltijd.

Veiligheid

Veiligheid en geborgenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om onze cliënten een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, waar zij met plezier kunnen deelnemen aan de dagelijkse activiteiten en volledig zichzelf kunnen zijn.

Aandacht

Wij bieden begeleiding aan een beperkt aantal cliënten. De kleinschaligheid van de Zorgnijverij is een pré. Wij hebben korte lijntjes met job-coaches, praktijkonderwijs, zorgverleners, ouders en begeleiders. We kennen de jongens en meisjes en volwassenen die bij ons komen persoonlijk omdat we zelf degenen zijn die met hen werken. Op de Zorgnijverij heb je rechtstreeks contact met de begeleider en de organisator en geen ellenlange doorverbindingsproblemen. Er wordt bij ons gewerkt in een huiselijke sfeer. Samen gaan we aan de slag en het maakt niet uit als je extra hulp nodig hebt. In de Zorgnijverij mag je je ontwikkelen met je eigen gaven en talenten. Van orthopedagoog tot meubelmaker: de Zorgnijverij heeft alle disciplines in huis voor begeleiding op maat. Ontmoet ons team of lees meer over de Zorgnijverij.

Ontwikkeling

Wij bieden onze cliënten leerzame activiteiten aan waardoor zij zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Wij benaderen iedere cliënt als een uniek en waardevol persoon. Onze cliënten hebben enerzijds liefde en aandacht nodig om ‘te groeien en te bloeien’ en anderzijds hebben zij richtlijnen nodig in de omgang met anderen.

Iedereen heeft zijn eigen bagage en tegelijkertijd beschikt elke cliënt over unieke kwaliteiten. Deze kwaliteiten gaan zij benutten. De (jong)volwassen cliënten zullen zonder stress plezier beleven aan het arbeidsproces, zodat zij groeien in zelfvertrouwen, wat uiteindelijk nog eens extra benadrukt wordt als zij met trots hun eindresultaat kunnen afleveren. Wij bewegen zoveel mogelijk mee, geven complimenten als het goed gaat en proberen het gedrag om te buigen als het even niet goed gaat. We gaan uit van een positieve benadering omdat dit het welbevinden van iedereen ten goede komt.

Meer weten? Neem contact op!