De initiatiefnemers van de Zorgnijverij

Jasper en Erna Noordijk wonen inmiddels 10 jaar met hun gezin aan de Arnhemseweg en hebben in 2014 de beslissing genomen om de ruime bedrijfsruimte achter de woning te verbouwen tot Zorgnijverij. Omdat Jasper als timmerman/aannemer,  twee rechterhanden heeft, kon dit goed en naar tevredenheid gerealiseerd worden.

Als ervaringsdeskundige ouders weten we wat we belangrijk vinden voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen bij wie alles niet vanzelf gaat. Erna startte in 2010 met een studie Pedagogiek die zij in 2014 met succes afrondde. Toen kon de droom gerealiseerd worden. Begin 2015 was Stichting de Zorgnijverij een feit!

Op dit moment begeleiden we samen met een fijn team professionele begeleiders, dagelijks jongeren en (jong) volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychische beperking. Dankzij de creatieve inzet van onze dochter Carolijn, die coördinerend werkbegeleider is, worden er in de Zorgnijverij  leuke trendy accessoires en meubilair gemaakt. Veel Barendrechtse burgers en ondernemers weten inmiddels de weg naar de Zorgnijverij te vinden.

Naast de dagbesteding worden kinderen en tieners begeleid in de Zorgnijverij. Deze afdeling heet Kidzcare, omdat hier het kind centraal staat en de zorg krijgt die nodig is. Ouders komen regelmatig langs en ook het wijkteam weet inmiddels de weg naar de Zorgnijverij te vinden. Als ouders hebben we immers allemaal te dealen met de lastige problematiek die de beperking van onze kinderen met zich meebrengt. Maar ook zien we als geen ander de mogelijkheden die de kinderen in zich hebben. Uiteraard zouden we ze voor geen goud willen missen!

De Zorgnijverij is niet compleet als Knight er niet is. Knight is onze hulphond, die lief is voor iedereen. Inmiddels wordt hij erg verwend door onze timmermannen.

Maak kennis met ons team