okt
15

Op maandag / dinsdag / donderdag / vrijdag van 14:30 tot 18:30 (inclusief maaltijd)

Op woensdag van 12:30 tot 16:30 (inclusief lunch)

In de Zorgnijverij zijn kinderen met een verstandelijke beperking welkom. Zij hebben op meerdere gebieden een ontwikkelingsachterstand. Ze volgen het Speciaal Onderwijs of het Voortgezet Speciaal Onderwijs en ontvangen bij ons buitenschoolse begeleiding en dagbesteding. In de Zorgnijverij bieden wij de kinderen een fijne tijd. Dit geeft de ouders de mogelijkheid om thuis even op adem te komen. We helpen de kinderen in de groei van de persoonlijke ontwikkeling en het zelfvertrouwen, zodat ze hun talenten leren ontdekken en benutten.

De groepsbeleiding is kleinschalig zodat er veel persoonlijke aandacht aan ieder kind kan worden gegeven. De omgeving is rustig, zodat het kind zich veilig en geborgen voelt en op zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Onze HBO-opgeleide jeugd- en gezinsprofessionals bieden ontwikkelingsgerichte activiteiten aan en werken volgens methodieken die afgestemd zijn op de behoefte van ieder individueel kind.

De kinderen doen allerlei activiteiten. Vooraf wordt gekeken naar de mogelijkheden van ieder individueel kind. Regelmatig trekken de kinderen erop uit. Ook doen ze van alles in de Zorgnijverij zoals knutselen, koken, bakken of een natuuractiviteit. Huishoudelijke activiteiten hebben hierin ook een plaats zoals het helpen met de afwas. Ieder doet mee op zijn eigen niveau. Dit wordt door onze begeleiders beoordeeld en in teamoverleg afgestemd. Ook het sociale aspect neemt een belangrijke plaats in. Samen spelen, samen delen, samenwerken!

De kinderen en tieners die bij ons komen hebben een indicatie op basis van een Persoons Gebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZiN).

Na schooltijd zijn ze welkom bij ons. Op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag worden de kinderen om half 3 uit school opgehaald en begeleiden wij hun tot half 7. Zij krijgen op deze dagen een maaltijd aangeboden en worden voor half 7 opgehaald. Op woensdagmiddag zijn zij welkom van 12.30 uur tot 16.30 uur.

De groepsbegeleiding kan indien gewenst aangevuld worden met individuele begeleiding.