Dagbesteding en begeleiding

Iedereen heeft mogelijkheden in zich en wij willen er graag aan meewerken om de zelfredzaamheid van onze cliënten te vergroten.

De dagbesteding van de Zorgnijverij is een tweede thuis voor kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking uit regio Rotterdam.

Dagbesteding Rotterdam

Op onze dagbesteding begeleiden wij verstandelijk beperkten met een IQ tussen respectievelijk veertig en zeventig van alle leeftijden uit Rotterdam en omgeving. Veel van onze cliënten komen uit gemeente Barendrecht, Albrandswaard of Ridderkerk, de zogenaamde BAR-gemeenten. Persoonlijke aandacht, oplossingsgericht werken en een fijne werkomgeving staan bij de Zorgnijverij voorop.

Dagbesteding jeugd

Wij heten jeugd met een verstandelijke beperking van harte welkom op de Kidzcare. Hier vangen wij kinderen in de leeftijd van 0 tot zestien jaar buiten school op en geven wij hen een fijne dagbesteding. Dat gebeurt zowel in groepen als individueel. Samen ondernemen we leuke activiteiten, werken we aan een groei in zelfvertrouwen en stimuleren we zodoende de persoonlijke ontwikkeling. We bakken …

Dagbesteding jongvolwassenen en volwassenen

Op onze dagbesteding begeleiden we jongvolwassenen vanaf zestien jaar en volwassenen met een verstandelijke beperking, die vaak gepaard gaat met een psychische beperking. Zowel individueel als in groepsverband stimuleren we de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van sociale relaties, dagelijkse levensbehoeften en zelfredzaamheid.

Dagbesteding activiteiten

Daarom ondernemen we allerlei activiteiten. We gaan zwemmen, halen boodschappen of lezen een boek: afhankelijk van leeftijd, leerdoelen en behoeften en de keuze voor individuele begeleiding of groepsbegeleiding bekwamen we spelenderwijs onze medewerkers.

Dagbesteding houtbewerking

Met onze collega’s van de werkvloer, jongvolwassenen vanaf 16 jaar en volwassenen, maken wij bovendien de mooiste producten in de houtbewerking.

Vormen van begeleiding

Ouderbegeleiding

Niet altijd ben je al meteen na de geboorte op de hoogte van de beperking van je kind. Maar ook als dat wel zo is, dan nog kun je tegen allerlei moeilijkheden aanlopen die je nooit zou hebben bedacht!
Posted By :
Comment :Off

Individuele begeleiding – Dagbesteding jongvolwassenen en volwassenen

Voor jongeren (vanaf 16 jaar) en volwassenen met een (soms ernstige) verstandelijke beperking. De begeleiding is gericht op het aanleren van specifieke vaardigheden waardoor de zelfredzaamheid vergroot wordt.
Posted By :
Comment :0

Groepsbegeleiding – Dagbesteding jongvolwassenen en volwassenen

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur en tot 16.00 uur. Voor jongeren (vanaf 16 jaar) en volwassenen met een verstandelijke beperking. We werken met hout en maken klein meubilair, kastjes, serveerbladen, vogelhuisjes et cetera.
Posted By :
Comment :0

Dagbesteding houtbewerking

Van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur en tot 16.00 uur. Voor jongeren (vanaf 16 jaar) en volwassenen met een verstandelijke beperking. We werken met hout en maken klein meubilair, kastjes, serveerbladen, vogelhuisjes et cetera.
Posted By :
Comment :0

Individuele begeleiding – Dagbesteding jeugd

Buitenschoolse begeleiding op maandag / dinsdag / donderdag van 14:30 tot 18:30 (inclusief maaltijd) en op woensdag van 12:30 tot 16:30 (inclusief lunch). Voor kinderen met een ernstige verstandelijke beperking.
Posted By :
Comment :0

Groepsbegeleiding – Dagbesteding jeugd

Buitenschoolse begeleiding op maandag / dinsdag / donderdag / vrijdag van 14:30 tot 18:30 (inclusief maaltijd) en op woensdag van 12:30 tot 16:30 (inclusief lunch). Voor kinderen met een verstandelijke beperking.
Posted By :
Comment :0

Brussenbegeleiding

Wij begeleiden brussen individueel en niet zonder resultaat. We weten van brussen dat ze blij zijn om even met iemand te kunnen praten over de dingen waar ze tegenaan lopen in de omgang met hun beperkte broer of zus.
Posted By :
Comment :Off